Rólunk

2013-ban ünnepeljük a 30. születésnapunkat!

Cégünk a Metaplast Kkt. Nagypontosságú fogaskerekek gyártásával foglalkozik. Elődünk, a Metaplast GMK 1983-ban alakult, mint családi vállalkozás. Ezt a családi jelleget most is őrízük.

Cégünk filozófiája mindig a minőségi gyártás volt, fejlesztéseink mindig ezt célozták meg. Benne voltunk az első 600 cégben, amely megszerezte az ISO minősítést. A kezdetek óta már több cég minősített beszállítója vagyunk. (BMW Traditionel, GE Hungary, Knorr-Bremse, Robert Bosch, VW Group,  ZF Friedriechshafen, ZF Hungária Kft.)

Minden eddigi fejlesztés teljes mértékben önerőből történt, ami az adott környezeti változások következtében nem mindig volt könnyen megoldható. Maga a fejlődés néhány részre osztható, mindegyik időszak szorosan összefügg a cég filozófiájával és rugalmasságával, ami lehetővé teszi a vásárlói igények gyors és pontos teljesítését.

A kezdeti időszakban elsősorban állami tulajdonban lévő vállalatok közül kerültek ki vevőink, melyek a politikai változások eredményeképpen nagyrészt tönkrementek. A gazdaság összeomlása késztetett bennünket arra, hogy exportra irányítsuk termelésünk nagy részét, ezzel biztosítva a fejlődés állandó ütemét.

Az exportra történo gyártás természetesen magas minoségi követelményeket állít, melynek telesítése napjainkban is a legfontosabb szempont egyikeként szerepel. Nagyon nagy előrelépés volt számunkra, hogy 1999-ben sikerült megvásárolnunk az első saját üzemcsarnokunkat, melyben kulturált körülmények között tudjuk fogadni kedves ügyfeleinket. Ebben az új csarnokban a gyártási folyamat is sokkal gördülékenyebb és áttekinthetőbb lett, ami a felgyorsult piaci igények kielégítésének egyik alapvető kritériuma.

Óriási ugrás volt számunkra, hogy meg tudtuk vásárolni az elso CNC fogaskerék mérő centrumot (Klingelnberg PNC40.) Azóta már sikerült megszereznünk az egyik legfejlettebb fogaskerék mérőgépet (Wenzel WGT350) is, mely teljes megnyugtatást ad vevőink számára az általunk készített fogaskerekek minőségéről. A 2008 évben teljesült egy nagy álmunk: megvásároltunk egy Oerlikon Maag Opal 800-as típusú profilozó fogköszörü gépet, mely DIN Q2-es minőséget köszörül mindenféle modifikációval.

Fő profilunk fogköszörűlt fogaskerekek gyártása, DIN Q3-tól az egyedi - akár prototípus - gyártástól egészen a nagy szériás termelésig. Termékeink skálájába mesterkerekek, zajvizsgáló kerekek, CNC fogazatsorjázó szerszámok, metszőkerekek, fogazat görgözö szerszámok, fogaskerekek (egyenes és ferde), csigák, csigakerekek, lánckerekek, bordás szíjkerekek tartoznak.

Ezen kívül foglalkozunk adott munkadarabhoz szerszám tervezéssel, illetve hajtásláncok tervezésével is.

Gépeink és szerszámaink magas szintü minőségének, valamint szakembereink szakmai felkészültségének révén képesek vagyunk angol, valamint amerikai szabványoknak megfelelő termékek gyártására is. Speciális igény esetén szerszámot is tudunk készíteni az adott termék legyárthatósága érdekében. Termelésünk 70 %-a exportra kerül, föbb megrendelőink Németországból és Ausztriából kerülnek ki. Gyártmányaink hajtómüvekbe, szerszámgépekbe, sebességváltókba kerülnek beépítésre. Szerszámaink sok nagy vállalat munkáját teszik gördülékennyé.

A fogaskerekeket átméro 5-tol 500 mm-ig , modultartomány 0,5-tol 14 modulig tudjuk elkészíteni edzett köszörült kivitelben , a DIN 3967 2-osztályától.

Gyártási határidő kiszámítása esetén figyelembe vesszük vevőink igényeit, és megpróbáljuk ezeket lehetőség szerint maximálisan kielégíteni.

Ha már sehol sem vállalták, hozza el hozzánk!

Nézzen be hozzánk, a kávénk nem túl rossz!