Tanúsítványok

A Metaplast Gear Kkt. elkötelezett a minőségi gyártás és a gyártásból eredő környezeti terhelés minimalizálása mellett. Ennek érdekében 1998-ban bevezettük az ISO 9001 minőségirányítási rendszert, majd 2012-ben bevezetésre került az ISO 14001 környezetirányítási rendszer ill. 2013-tól alkalmazzuk az EMAS önkéntes környezetirányítási tanúsítási rendszerét.

A letöltéshez javasolt WiFi kapcsolat használata!

A fájl megtekintéséhez használjon az Adobe® Reader vagy egyéb PDF olvasó programot.

ISO 9001:2015

Az ISO 9001:2015 szabvány a menedzsment rendszerek alapszabványa, minden egyéb menedzsment rendszer kiindulópontja, alapja. A szabvány a folyamatokat állítja a középpontba. A világosan meghatározott hatáskörök és felelősségi körök az átlátható folyamatok segítenek a munkatársaknak feladataik végrehajtásában, és döntő mértékben hozzájárul a munkatársak motivációjának növeléséhez.

ISO 14001:2015

A fenntartható gazdálkodás és működés fontos része a jelenért és a jövőnkért való felelősségünk. A szabvány megfelelő követelményeket határoz meg, amelyek bármilyen jellegű és méretű szervezetre, valamint különböző földrajzi, kulturális és társadalmi feltételek mellett is alkalmazhatóak. A szabványkövetelmények alapvető célja, hogy a környezetvédelmet és a környezetszennyezések megelőzését összhangba hozza a gazdasági, szociális és jogszabályi követelményekkel.

Emas

Az Európai Parlament és a Tanács 1221/2009/EK rendelete a szervezeteknek a közösségi környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszerben való önkéntes részvételéről szól. A rendelet azt szolgálja, hogy a szervezetek a környezeti hatások csökkentésével és a források hatékonyabb felhasználásával termelési folyamataikat optimalizálják. Megkülönböztető jelzésük az EMAS logó, ami garantálja a magukról adott információ megbízhatóságát.